Hozzávalók:
húshoz:
4 csirkemell, bors
sajt, fokhagyma, petrezselyemzöld
öntethez:
natúr joghurt
lime, fokhagyma
só, cukor, bazsalikom
salátához:
fejessaláta
répa
hagyma
uborka
pár szelet felvágott (én sonkát használok)
paprika
paradicsom
sajt
*
Elkészítés:
Lereszelem a sajtot, kettéveszem, az egyik feléhez keverek apróra vágott petrezselyemzöldet és fokhagymát. Vágok a csirkemellekre egy zsebet. Felteszem melegedni az olajat. Amíg melegszik, a csirkemellbe belerakom az előkészített tölteléket, a belsejébe szórok borsot, a külsejét sózom.
Egy nagyon pici vízzel beleteszem az olajba és letakatrom. Amikor már megpárolódott, leveszem a fedőt és mindkét oldalát megpirítom.
A saláta hozzávalókat összedarabolom és összekeverem. A répát én krumpliszeletelővel szoktam hajszálvékonyra szeletelni,hogy ne legyen keményebb, mitn a saláta többi része.
Öntet: Lereszelem a fokhagymákat, hozzákeverem a joghurthoz, cukrozom, egy nagyon pici sót is teszek bele és bazsalikomot. Ezt praktikus pár órával hamarabb megcsinálni, hogy összeérjen az íze, illetve, hogy be lehessen hűteni előtte.
Jó étvágyat! 🙂