Hozzávalók:
1 magvas, rozsos zsömle
kevés vaj, vagy margarin
3 szelet Gyulai szendvics sonka
1 db tojás
3 dkg reszelt sajt
kevés petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
Ha villás reggelire vágyunk, nagyon jó megoldás a sonkával, tojással, sajttal töltött zsömle, garantáltan jól lakunk vele.
A zsömlének levágom a tetejét, a belét kiszedem. Vajjal, vagy margarinnal kikenem az üreget, majd kibélelem a sonkával. Beleütöm a tojást, a tetejét megszórom reszelt sajttal és visszateszem a kalapját. Ezután alufóliába csomagolom a töltött zsömlét, és sütőlapra téve előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm 20 percig. Az alufóliát óvatosan vegyük le, mert kicsaphat a gőz. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítem.
A blogomon több kép is található:
http://pkrumpli.blogspot.hu/2016/11/toltott-zsomle-reggelire.html