Hozzávalók:
6 egész zsemlye
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
1 kis pohár tejföl
1 csomag mazsola
vaníliás cukor+cukor ízlés szerint
idény szerint valamilyen gyümölcs(nem szükséges)
*
Elkészítés:
A szikkadt zsemlyéket félbe vágom,és a közepüket kivájom.A morzsákat egy tálba teszem.Hozzáadom a túrót,tejfölt,a beáztatott mazsolát,vaníliás cukrot,a reszelt citromhéjat,a tojások sárgáját,majd a keményre felvert tojásfehérjét.Jól kikeverem a masszát.Közben a fél zsemlyéket langyos tejbe mártogatom úgy,hogy ne ázzon szét,de puha legyen.Egy kivajazott tepsibe teszem őket,nem baj,ha kicsit össze is ér a szélük.Ha van meggyem, vagy reszelt alma,barack,szoktam a masszához keverni gyümölcsdarabkákat.Nagyon finom a túróval!Ezt a túrós masszát egyenletesen elosztva,sorban belekanalazom az áztatott zsemlyébe,és beteszem az előmelegített sütőbe.Nem kell sokáig sütni,csak ameddig a töltelék nem sül át,és hogy ne legyen száraz a zsemlye,sütés közben egyszer meglocsolom őket egy kanál tejjel.Tartalmas leves után nagyszerű második fogásként!Ha nincs gyümölcsöm,akkor a tetejét egy kis rácsurgatott csokimázzal szoktam megbolondítani.Így desszertnek is nagyon finom!

