Töltött tök kapormártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Töltött tök kapormártással

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 db bébi tök
50 dkg sertés vagy pulykacomb darálva
10 dkg rizs
2 db tojás
1 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
20 dkg reszelt trappista sajt
2 dl tejföl
A mártáshoz:
1 cs.kapor
5 dkg vaj
2 ek.finom liszt
1/2l tej

ecet
kristály cukor

*

Elkészítés:

Előkészítés: A tököt megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk. Csak a magház részt távolítsuk el. A kaprot és a hagymát apróra vágjuk. A rizst megfőzzük.
Elkészítés: Összedolgozzuk a darált húst a rizzsel, tojással, sóval, borssal és a hagymával, majd a fél tökökbe töltjük. Tejföllel meglocsoljuk, és tepsibe tesszük. Pici vizet öntünk alá és sütőben kb. 30 percig sütjük 160 fokon. Megszórjuk a reszelt sajttal és 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és beletesszük a kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cukorral és ecettel. Tálalásnál a mártással kínáljuk a tököt.Ha valaki köretet szeretne mellé a főtt burgonya illik mellé!
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))