Hozzávalók:
1 zsenge tök
25 dkg darált hús
15 dkg félig fött rizs
1 tojás
1 vöröshagyma kockára vágva
2 -3evökanál tejföl
2 csokor zöld kapor
só,bors. liszt
*
Elkészítés:
-a darált húst ősszekeverjük a megdinsztelt vöröshagymával ,füszerekkel só,bors némi apritott kaporral
-a tököt megmossuk ( nem kell meghámozni) kb.2 újnyi vastag henger formára vágjuk
-a közepét kikaparjuk
-megsózzuk és megtöltjük a töltelékkel
-egy tepsibe szorjuk a kikapart tökdarabokat és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket
-kevés vizet öntünk rá,alufóliával befedjük
-előmelegitett 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk
-2 evőkanál tejfölt elkeverünk 1 nagy kanál lisztel
-az előpárolt tököket óvatosan kivesszük a tepsiből -a tefölös habarással összekeverjük a+ az ősszevágott kaporot is
-visszatesszük a tököket és a tepsi mehet vissza a sütőbe 15-20 percig
( én a töltelék tetejére egy egy szelet vajat tettem)