Tőltött tök

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Tőltött tök

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 zsenge tök
25 dkg  darált hús
15 dkg  félig fött rizs
1 tojás
1 vöröshagyma kockára vágva
2 -3evökanál tejföl
2 csokor zöld kapor
só,bors. liszt

*

Elkészítés:

-a darált húst ősszekeverjük a megdinsztelt  vöröshagymával ,füszerekkel só,bors némi apritott kaporral
-a tököt megmossuk  ( nem kell meghámozni)  kb.2 újnyi vastag henger formára vágjuk
-a közepét kikaparjuk
-megsózzuk és megtöltjük a töltelékkel
-egy tepsibe szorjuk a kikapart tökdarabokat és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket
-kevés vizet öntünk rá,alufóliával befedjük
-előmelegitett 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk
-2 evőkanál tejfölt elkeverünk 1 nagy kanál lisztel
-az előpárolt tököket óvatosan kivesszük a tepsiből -a tefölös  habarással összekeverjük a+ az  ősszevágott kaporot is
-visszatesszük a tököket és a tepsi mehet vissza a sütőbe 15-20 percig
( én a töltelék tetejére  egy egy szelet vajat tettem)

Tőltött  tök

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tőltött tök

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!