Hozzávalók:
3 db. főtt tojás,
2 kiskanál teriyaki szósz,
só, frissen őrölt bors,
kevés friss spenót,
újhagyma zöld,
2 kanál tejföl,
őrölt pirospaprika.
*
Elkészítés:
Kétféle tölteléket csináltam a tojásokhoz.
Mindkettő alapja a tojások sárgája volt, de különféle ízesítéssel.
Az elsőhöz két kanál tejföllel, kevés őrölt pirospaprikával, sóval, frissen őrölt borssal ízesítettem a tojás sárgáját, 1 kiskanál teriyaki szósszal ízesítettem, villával jól összetörtem, majd cukrászfecskendővel visszatöltöttem a tojás fehérjébe.
A másikféle tölteléket spenóttal, újhagyma zöld szárával, teriyakival, sóval, borssal ízesítettem.
A spenótot, és az újhagyma zöldjét pár másodpercig forró vízben balnsíroztam, majd azonnal jeges vízbe szedtem át.
Így a szép zöld színét megőrizte, és kellően ki is hűlt a további feldolgozáshoz a töltelék zöld része.
Nagyon apróra daraboltam, hozzákevertem a főtt tojás sárgájához, sóztam, borsoztam, és ehhez is hozzáadtam egy kis kanál teriyaki szószt.
Villával összetörtem, és visszatöltöttem a tojásfehérjékbe.