Töltött Szerencsemalacok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Töltött Szerencsemalacok

Töltött Szerencsemalacok

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
1,5 tk. só
1 tk. cukor
1 tojás
130 g (kisdoboz) joghurt
kb. 2 dl tej
0,5 dl olaj
2,5 dkg élesztő
Kenéshez: 15 dkg
Töltelék:
10 dkg apróra vágott sonka 10dkg piritott bacon
8-10 dkg reszelt sajt
pici só, bors
1 apróra vágott lila hagyma
20 dkg füstölt sajtkrém

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe készítettem és összeállítottam a tésztát. Kalácstészta állagúnak kell lennie.
Kiolajozott kelesztőtálban hagytam fél óráig pihenni.
Ezalatt elkészítettem a tölteléket.
A hozzávalókat alaposan elkevertem.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítottam és egészen vékonyra kinyújtottam. A puha vajat és a lisztet elkevertem és a tésztára kentem. Keskenyebb oldalától kezdve feltekertem. Letakartam egy fóliával és harminc percre hűvös helyre tettem.
Ezután ismét kinyújtottam, majd megint feltekertem. Ismét hagytam 30 percig pihenni a hűvösön.
Végül kb. 2 mm vastagra nyújtottam. A tésztát előzőleg kettévágtam és külön-külön dolgoztam vele, úgy könnyebb kezelni.
8 cm átmérőjű korongokat szaggattam ki belőle. Minden másodikra tettem egy-egy kiskanál tölteléket, amit egy másik tésztával befedtem. Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket. Az orroknak kisebb köröket szaggattam, a füleknek a leeső tésztadarabokból háromszögeket vágtam. Megkentem tojással a malackákat, majd a szemeknek fekete borsot használok.Az orrokat egy grillpálcával két helyen megszúrtam.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt sültek pirosra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött Szerencsemalacok