Hozzávalók:
20 szelet sonka,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
10 dkg sajt,
só,
2 tojás,
20 dkg zsemlemorzsa,
2 ek. olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük.
Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk.
A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük, majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva, hogy a végek jól bezáruljanak.
Egy órára hűtőbe tesszük, majd előmelegítünk egy 24 cm-es AMC serpenyőt, beletesszük a 2 ek. olajat, és a tekercseket forgatva, hirtelen kisütjük.
Tálalási ötletek:
joghurtos salátákkal egytálételként, franciasalátával, burgonyasalátával, melegen főételként burgonyapürével, akár hasábburgonyával, rizskörettel, főzelékekhez feltétnek, hidegtálak készítésénél.