Töltött Sertés szűzpecsenye Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

135

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

2  kg  sertés szűzpecsenye
1  tk vöröshagyma granulátum
2 főtt  tojás
1 csokor petrezselyem
1 tk fokhagyma granulátum
2 db zsemle
1 tojás
2 evk  olaj
1tk só

*

Elkészítés:

A felszúrt  húst bedörzsöljük a sóvall és egy tepsibe tesszük. Kevés olajat öntünk alá.
Mivel két kisebb darab volt a pecsenye elvágtam és így töltöttem meg.
A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
Hozzákeverjük a tojást, a fűszereket A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
Sózzuk, ha még szükséges
Az így elkészített tölteléket a  húsba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.A szűzpecsenyét  hústűvel  lezárjuk  .
A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
Közben ha szükséges pici vízet tehetünk alá.
A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.meglocsolgatjuk a lével.
Tipp :Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.
Nálunk például  hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik. Most  tört burgonya vegyesen édes-sima  kínáltam a vendégeknek.
nagyon finom  ,jó étvágyat
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )