Hozzávalók:
- 2 kg sertés dagadó
- 1 tk füstös paprika őrlemény
- 2 főtt tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 2 db zsemle
- 1 tojás
- 2 evk ház zsír
- 1tk só
Elkészítés:
1. A felszúrt húst bedörzsöljük a sóval és egy tepsibe tesszük. Kevés zsírt teszünk alá.
2. Mivel nehezen felszúrható volt a hús,ketté vágtam és így töltöttem meg.
3. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
4. Hozzákeverjük a tojást, a fűszereket A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
5. Sózzuk, ha még szükséges
6. Az így elkészített tölteléket a húsba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.A dagadót hústűvel lezárjuk.
7. A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
8. Közben ha szükséges pici vizet tehetünk alá.
9. A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.meglocsolgatjuk a lével.
Tipp : Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.
Nálunk például hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik. Most burgonyapürét kínáltam a családnak hozzá.
Nagyon finom, jó étvágyat
