Töltött sertés dagadó Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

150

Nehézség

Haladó

Töltött sertés dagadó Csilditől

Töltött sertés dagadó Csilditől

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

  • 2 kg sertés dagadó
  • 1 tk füstös paprika őrlemény
  • 2 főtt tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 2 db zsemle
  • 1 tojás
  • 2 evk ház zsír
  • 1tk só

Elkészítés:

1. A felszúrt húst bedörzsöljük a sóval és egy tepsibe tesszük. Kevés zsírt teszünk alá.
2. Mivel nehezen felszúrható volt a hús,ketté vágtam és így töltöttem meg.
3. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
4. Hozzákeverjük a tojást, a fűszereket A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
5. Sózzuk, ha még szükséges
6. Az így elkészített tölteléket a húsba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.A dagadót hústűvel lezárjuk.
7. A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
8. Közben ha szükséges pici vizet tehetünk alá.
9. A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.meglocsolgatjuk a lével.

Tipp : Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.
Nálunk például hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik. Most burgonyapürét kínáltam a családnak hozzá.

Nagyon finom, jó étvágyat

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött sertés dagadó Csilditől