Töltött Sertés Dagadó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Lívia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Töltött Sertés Dagadó

Recept leírás:

Hozzávalók:

egy 1-1,5 kg sertés dagadó
20 -30 dkg sonka
1 nagy hagyma
2 zsömle vagy kenyér tejben áztatva
25 dkg gomba
1 csokor petrezselyemlevél
2-3 főt tojás
3 nyers tojás.
1 kisebb piros szinü húsos paprika
só,bors ,
kevés zsir-vagy olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

-a dagadóba zsebet  szúrunk .-hogy be tudjuk tölteni a tölteléket ( vagy megkérjük a hentest  ügyeskedjen helyettünk
-a tölteléknek a hagymát üvegesre diszteljük a gombával együtt
-a sonkát kockára vágjuk
-a zsömlét vagy kenyeret tejbe áztatjuk aztán kicsavarjuk
-a petrezselyem zöldet  apróra vágjuk
-a főt tojást is apró kockára vágjuk
-mindent összekeverünk a füszerekkel együtt és a dagadóba töltjük
-a végét vagy bevarjuk vagy  hústűvel betüzzük
-mély tepsibe tesszük, alá kevés zsiradékot + kevés vizet
-alufóliával betakarjuk
-45-50 percig sütjük  -néha locsolgatjuk a saját levével -majd levesszük a foliát és még piritjuk mig szép piros nem lesz –
hidegen  vagy fél hidegen szeleteljük
Burgonya salátával tálaljuk

Töltött  Sertés Dagadó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött Sertés Dagadó