Hozzávalók:
egy 1-1,5 kg sertés dagadó
20 -30 dkg sonka
1 nagy hagyma
2 zsömle vagy kenyér tejben áztatva
25 dkg gomba
1 csokor petrezselyemlevél
2-3 főt tojás
3 nyers tojás.
1 kisebb piros szinü húsos paprika
só,bors ,
kevés zsir-vagy olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
-a dagadóba zsebet szúrunk .-hogy be tudjuk tölteni a tölteléket ( vagy megkérjük a hentest ügyeskedjen helyettünk
-a tölteléknek a hagymát üvegesre diszteljük a gombával együtt
-a sonkát kockára vágjuk
-a zsömlét vagy kenyeret tejbe áztatjuk aztán kicsavarjuk
-a petrezselyem zöldet apróra vágjuk
-a főt tojást is apró kockára vágjuk
-mindent összekeverünk a füszerekkel együtt és a dagadóba töltjük
-a végét vagy bevarjuk vagy hústűvel betüzzük
-mély tepsibe tesszük, alá kevés zsiradékot + kevés vizet
-alufóliával betakarjuk
-45-50 percig sütjük -néha locsolgatjuk a saját levével -majd levesszük a foliát és még piritjuk mig szép piros nem lesz –
hidegen vagy fél hidegen szeleteljük
Burgonya salátával tálaljuk
–