Töltött pizzás pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1 dkg friss élesztő
125 ml langyos víz
½ dl olívaolaj
A töltelékhez:
10 dkg trappista sajt
1 szál jó minőségű kolbász
5 db koktél paradicsom
1 db paprika
3 kocka sajt
A pogácsák lekenéséhez:
1 kisebb tojás
A pogácsa szórásához:
oregánó ízlés szerint

*

Elkészítés:

A tészta készítése:
A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajt, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.
1 cipót formálunk.
Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük.
Kétszeresére kelesztjük. Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).
a tésztát lisztezett munkalapra tesszük.
Nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Egy pohár talpával a közepét jól benyomjuk.
A sajtot lereszeljük.
A kolbászt karikákra ,a paradicsomot,paprikát szeletekre vágjuk.
A pogácsa „fészekbe”először reszelt sajtot teszünk,majd a többi hozzávalót elosztjuk rajta.
A tészta széleit felvert tojással lekenjük,oregánóval megszórjuk.
210 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt szép arany barnára megsütjük.
5 nagy töltött pogácsa sült ki.
2 főre bőven elég.
Nagyobb család duplázza vagy triplázza az adagot!
Jó étvágyat kívánok hozzá!