Hozzávalók:
A patisszon előkészítéshez
1 db patisszon
1 teáskanál só
1 teáskanál ételecet (10%-os)
3 L víz
A töltelékhez
50 dkg darált hús
1 evőkanál kókuszolaj
1 y fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 ek fűszerpaprika
fekete bors
A tetejére, és a tálaláshoz: reszelt sajt
*
Elkészítés:
A patisszont megmossuk, és megpucoljuk, ügyelve arra, hogy az alakját megtartsa.
A közepét egy éles kés segítségével, kivájjuk, magjait kanállal kikaparjuk.
Forraljuk fel a vizet a sóval és az ecettel.
Mikor forr, tegyük bele a patisszont és 5 percen át főzzük.
Közben olajozzunk ki egy kerek jénait, amibe belefér a patisszon.
Mikor letelt az 5 perc, vegyük ki a vízből és tegyük az előkészített jénaiba.
A megtisztított hagymát kockázzuk fel, majd az olajon pirítsuk üvegesre a fokhagymával együtt.
Rátesszük a húst is és fehéredésig pirítjuk a húst.
Ha megvan, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát is.
Ezekkel is összepirítjuk és lehúzzuk a tűzhelyről.
A töltelékkel jó tömören kitömjük a tököt.
Rátesszük a tök tetejére és a nyílásra a reszelt sajtot.
180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb.
1 órán át sütjük, vagy míg szép piros lesz a teteje.
Tálaláskor reszelt sajtot, vagy tzatzikit kínálhatunk hozzá.