Töltött paradicsompaprika

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Töltött paradicsompaprika

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg. darált pulykahús,
15 dkg. rizs,
1 kis fej hagyma,
1 db. zöldpaprika,
1 kanál paradicsompüré,
só, őrölt bors,
a mártáshoz:
6 gerezd fokhagyma,
kevés olíva olaj,
só, őrölt bors,
1 kanál tejföl.

*

Elkészítés:

A rizst enyhén megpirítom, kétszer annyi vízzel megfőzöm.
A darált húst kevés olíva olajon fehéredésig pirítom, hozzáadom a reszelt hagymát, a kockázott zöldpaprikát, és a paradicsom pürét.
Összekeverem a főtt rizzsel, és addig párolom, míg lé egyáltalán nem marad rajta.
Megfűszerezem.
A magházát kivágom a paradicsompaprikáknak, és beletöltöm a rizses, húsos keveréket.
160 fokos sütőben 10 – 15 perc alatt készre sütöm.
Az előzőleg elkészített fokhagymás szósszal tálalom.

Töltött paradicsompaprika

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött paradicsompaprika

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!