Hozzávalók:
20 dkg. darált pulykahús,
15 dkg. rizs,
1 kis fej hagyma,
1 db. zöldpaprika,
1 kanál paradicsompüré,
só, őrölt bors,
a mártáshoz:
6 gerezd fokhagyma,
kevés olíva olaj,
só, őrölt bors,
1 kanál tejföl.
*
Elkészítés:
A rizst enyhén megpirítom, kétszer annyi vízzel megfőzöm.
A darált húst kevés olíva olajon fehéredésig pirítom, hozzáadom a reszelt hagymát, a kockázott zöldpaprikát, és a paradicsom pürét.
Összekeverem a főtt rizzsel, és addig párolom, míg lé egyáltalán nem marad rajta.
Megfűszerezem.
A magházát kivágom a paradicsompaprikáknak, és beletöltöm a rizses, húsos keveréket.
160 fokos sütőben 10 – 15 perc alatt készre sütöm.
Az előzőleg elkészített fokhagymás szósszal tálalom.