Hozzávalók:
5-6 darab szép, méretes paradicsom
50 dkg. csirkemáj
20 dkg zabpehely
1 tojás
egy csokor petrezselyem- vagy zellerzöld
só, bors
*
Elkészítés:
A paradicsomoknak a kalapját levágjuk, a belsejüket kiskanállal kivájjuk, enyhén megsózzuk.
A csirkemájat késsel elkaparjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, felvert tojást, sót, borsot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Eldolgozzuk, majd megtöltjük a masszával a paradicsomokat.
Figyeljünk arra, hogy púposan töltsük meg.
Ferdén rátesszük a kalapjukat, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
180 fokon előmelegített sütőben kb.
fél óra megsütjük.
A sütés utolsó harmadában minegyik kalap tetejére egy kis szelet sajtot teszünk, s ráolvasztjuk.
Ha kimarad a töltelékből, azt simán fasírtnak is megsüthetjük, vagy tv paprikát félbevágva, magjait kiszedve azt is megtölthetjük.
A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg, s úgy sütjük meg.
Nagyon finom, gyors előétel, de körettel könnyű főétel is lehet.