Hozzávalók:
Fél kg darálthús,1db tojás,só ízlés szerint,4-5db nagyobb zöldpaprika,2dl paradicsomlé,fél fej vöröshagyma,kkanál pirospaprika, 1 mkanál örölt bors,1 evkanál olaj,3 evkanál rizs,1 szál zellerlevél,2 kanál olaj és 3evkanál liszt a rántásnak,1 evkanál cukor ízesítésnek.
Köret: 1000 g
*
Elkészítés:
A fél fej hagymát apróra vágom és a kanál olajon üvegesre piritom,kihűtöm.A darálthúshoz adom a megmosott ,lecsepegtetett rizst,só bors,pirospaprika,1db tojás és a kihült hagymát.Összedolgozom egy kanállal és a megmosott kicsumázott paprikákba töltöm,aki nem szereti a paprikát,annak kis húsgombócokat formálok és kb 1l vízbe felteszem főzni.A levét sózom és egy szál zellerzöldet adok hozzá.Amikor a gombócok megföttek,2 kanál olajon ,3 evkanál lisztet megpiritok zsemleszínűre,felengedem paradicsomlével,a gombócokat egy tálba szedem és a levét berántom,egyet forralok rajta,egy kis cukorral ízesítem és rászűröm a gombócokra.Igy selymes,szép leve lesz.Fött burgonyával tálalom.