Hozzávalók:
9 db tv paprika
75 dkg csirkemell
25 dkg rizs
1 nagyobb fej hagyma
1 tojás
2 ek. olaj
4 nagy gerezd fokhagyma
1 ek. pirospaprika
2 doboz(1 liter) paradicsompüré
só
bors
kevés liszt
1 ek. zsír
kevés cukor
*
Elkészítés:
A paprikákat megmosom, csumájukat eltávolítom.
Elkészítem a tölteléket. A csirkemellet a fokhagymával együtt ledarálom, hozzáteszem a megmosott rizst, elkeverem. A hagymát kockára vágom, a zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, így öntöm a húshoz. Teszek bele 1 tojást, sózom, borsozom. Kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, amikor fő. Aki szereti erős paprikát is tehet bele, én tettem.
A paprikákat megtöltöm, egy nagyobb fazékba vizet forralok, megsózom, amikor forr, belerakom a paprikákat, és a kimaradt töltelékből készített gombócokat.
Lassú tűzön főzöm. Félidőben hozzáöntöm a paradicsompürét, kicsi cukort is adok hozzá.
Amikor megfőttek a paprikák, ami kb. 1 óra, a zsírból, lisztből készítek egy vékony rántást, berántom, jól összeforralom. Ekkor még ízesítem ha kell egy kis sóval, cukorral a mártást.