Töltött paprika

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Töltött paprika

Töltött paprika

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

9 db szép húsos TV paprika
50 dkg darált hús
20 dkg rizs
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter paradicsomlé
kevés cukor

őrölt bors
pirospaprika
1-2 ek. olaj

*

Elkészítés:

A paprikákat kicsumázom és alaposan megmosom, majd hagyom lecsepegni. Közben  a hagymát és a fokhagymát apróra vagdalom és kevés olajon kicsit megpirítom. Egy tálba beleteszem a darált húst, majd hozzáadom a szűrőben alaposan megmosott és lecsöpögtetett rizst. Jöhet mellé a pirított hagyma-fokhagyma keverék, és ízlés szerint befűszerezem. Én mindig megkóstolok egy picit a töltelékből, mert csak így tudom biztosan, hogy mindenből a megfelelő mennyiség került bele. Ha jó az ízvilág, jöhet a töltés. A paprikákba egyenként beleadagolom a tölteléket, de nem nyomkodom túl tömöttre, hiszen a rizsnek hely kell, mert főzés közben a szemek megduzzadnak. A betöltött paprikákat egy lábosba rendezem, ráöntöm a cukorral és sóval időközben beízesített paradicsomlevet, majd takarék lángon felteszem főni. Kb. 40-50 perc alatt fő készre, addigra a paradicsomlé is kellően besűrűsödik.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött paprika