Hozzávalók:
10 db duci TV paprika
50 dkg darált hús
15 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
nagy doboz paradicsompüré (400 g)
só, cukor, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint
napraforgó olaj, liszt a rántáshoz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A paprikákat magházától megtisztítjuk. Egy könnyebb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk , és ekkor egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát.
A rizst félig megfőzzük. A hagymát kevés olajon megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma és fűszerek) összekeverjük, majd lazán megtöltjük vele a paprikákat, hogy a rizsnek helye legyen növekedni.
Nagyobb lábas/fazék aljára helyezzük a paprikák levágott végét, majd belesorakoztatjuk a megtöltött paprikákat is.
Egy kis lábasban kevés olajjal és liszttel zsemleszínű rántást készítűnk, amihez hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, cukrot adunk hozzá, felenegedjük vízzel, és a paprikákra öntjük. Annyi vizet adunk még hozzá, hogy a paprikákat éppen ellepje.
Fedő alatt puhára pároljuk.