Hozzávalók:
70 dkg darált sertéshús
15 dkg rizs
só, bors, cukor
1 szál zellerlevél
1 fej hagyma
1 l sűrített paradicsom
8 db TV paprika
rizsliszt a habaráshoz (Kb 2-3 ek)
*
Elkészítés:
A rizst sós vízben félkeményre főzzük (ha maradt ki előző napról rizsköret itt elhasználható).
A darált húst összekeverjük a sóval, borssal, majd a főtt rizst is beledolgozzuk.
Alaposan összegyúrjuk.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és az üregbe töltjük a hústölteléket.
Egy lábasban sós vizet forralunk, a megtöltött paprikákat beletesszük és 15 percig főzzük lassú tűzön.
Külön edényben elkészítjük a paradicsommártást hozzáadva a hagymát és a zellerlevelet is, ezeket tálalás előt kidobjuk.
A legvégén megkóstolom, és ízlés szerinti cukorral eritrittel édesítem.
A paradicsom mártáshoz, a sűrített paradicsomot a paprika főzőlevével hígítom fel, úgy, hogy kb 2-2, 5 liter mártás legyen.