Hozzávalók:
70 dkg sertés hús (dagadó, lapocka stb.)
4 db tölteni való paprika
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
1 tk majoranna
2 tk pirospaprika
1 kávéskanál őrölt bors
1 bögre rizs
4 ek étolaj
3 ek finomliszt
20 dkg sűrített paradicsom
1 szál zellerzöld
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só
*
Elkészítés:
A húst -én dagadóból szeretem a töltelékeket – megdarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom, és összekeverem a tojással, sóval, borssal, majorannával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.
A paprikát kicsumázom, és lazán megtöltöm a húsos masszával.
A paprikák végeit, kereszt alakban bevágom.
A maradékból, vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázok, és forrásban lévő, enyhén sós vízben, a paprikákkal együtt, kb.
40 perc alatt megfőzöm.
A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.
Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítek, megszórom a maradék pirospaprikával, beleöntöm a paradicsompürét, elkeverem, és felöntöm a gombócok főzővizével.
Csomómentesre keverem, sóval, cukorral ízesítem, belerakom a húsgombócokat, majd jól kiforralom.
Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálalom.
http://gyermekkoromizei.
blogspot.
hu/2015/04/toltott-paprika.
html