Töltött paprika

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

040

Nehézség

Könnyű

Töltött paprika

Töltött paprika

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

70 dkg sertés hús (dagadó, lapocka stb.)
4 db tölteni való paprika
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
1 tk majoranna
2 tk pirospaprika
1 kávéskanál őrölt bors
1 bögre rizs
4 ek étolaj
3 ek finomliszt
20 dkg sűrített paradicsom
1 szál zellerzöld
ízlés szerint cukor
ízlés szerint só

*

Elkészítés:

A húst -én dagadóból szeretem a töltelékeket – megdarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom, és összekeverem a tojással, sóval, borssal, majorannával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.
A paprikát kicsumázom, és lazán megtöltöm a húsos masszával.
A paprikák végeit, kereszt alakban bevágom.
A maradékból, vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázok, és forrásban lévő, enyhén sós vízben, a paprikákkal együtt, kb.
40 perc alatt megfőzöm.
A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.
Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítek, megszórom a maradék pirospaprikával, beleöntöm a paradicsompürét, elkeverem, és felöntöm a gombócok főzővizével.
Csomómentesre keverem, sóval, cukorral ízesítem, belerakom a húsgombócokat, majd jól kiforralom.
Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálalom.
http://gyermekkoromizei.
blogspot.
hu/2015/04/toltott-paprika.
html

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött paprika