Hozzávalók:
Hozzávalók: 12 – 14 db zöldpaprika, 1 kg sertéslapocka, 25 dkg rizs, 1 dl olaj, vagy 1 púpos ek zsír, 1 tk fűszerpaprika, só, bors, vegeta, ízlés szerint. 5 gerezd fokhagyma,
1,5 l házi paradicsomlé, vagy 3 dl sűrítet paradicsom 1 ek cukor,
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A paprikákat kicsumázom és megszagolom, erősek-e. Ha igen, és gyerekek is esznek majd belőle, akkor jó forró vízzel átöblítem a belsejüket. A darált húst összekeverem a rizzsel, pirospaprikát, borsot, vegetával, és sóval. Meg kell kóstolni, elég sós-e, mert a tányéron már nem lehet sózni, és nem jó, ha sótlan.
Beletöltöm a paprikákba és egy fazékba teszem őket. A paradicsomlevet megsózom. Ha nincs paradicsomlevem akkor a sűrített paradicsomot vízzel felengedem, elkeverem, sózom. Beleteszem a cukrot is, ráöntöm a paprikákra. Ha felforrt, lefedem, és 1 órán át főzöm. Ha megfőtt, 1 ek étkezési keményítőt 1 dl vízzel elkeverek, és ezzel besűrítem. ( nem rántom.)