Hozzávalók:
1 kg tv paprika
50 dkg sertéscomb
20 dkg rizs
1 nagy fej hagyma
1 tojás
2 ek. zsír
4 nagy gerezd fokhagyma
1 ek. pirospaprika
1 nagy üveg sűrített paradicsom
só
bors
kevés liszt
1 ek. zsír
kevés cukor
*
Elkészítés:
A paprikákat megmosom, csumájukat eltávolítom. Elkészítem a tölteléket. A sertéscombot a fokhagymával együtt ledarálom, hozzáteszem a megmosott rizst, elkeverem. A hagymát kockára vágom, a zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, így öntöm a húshoz. Teszek bele 1 tojást, sózom, borsozom. Kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, amikor fő. A paprikákat megtöltöm, egy nagyobb fazékba rakom a töltelékeket. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, teszek bele sót, így teszem fel főni. Félidőben hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, kicsi cukort is adok hozzá. Amikor megfőttek a paprikák a zsírból, lisztből készítek egy vékony rántást, berántom, összeforralom. Ekkor még ízesítem ha kell egy kis sóval, cukorral, borssal. Tálaláskor a tányérra teszem a töltött paprikát és bőven szedek rá a paradicsomos szószból. Lehet csípősre is készíteni, aki úgy szereti.