Töltött padlizsán

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

rozalindaa

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Töltött padlizsán

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db közepes padlizsán
30 dkg darálthús (vagy bármilyen maradék sülthús)
1 doboz hámozott konzerv paradicsom
1 fej hagyma
1 evőkanál olivaolaj
só, bors, oregánó

*

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk és hosszába félbe vágjuk. Közepüket kivájjuk, úgy hogy majd meg tudjuk tölteni.
A darálthúst fehéredésig piritjuk (ha maradék sülthúst használunk akkor azt apróra vágjuk) Én pulykasültet használtam.
A kivágott padlizsánt kockára vágjuk,  az olajon megfonnyasztott hagymára rakjuk és pároljuk, majd hozzáadjuk a húst. Füszerezzük, borsozzuk és  egy doboz hámozott paradicsomot öntük rá. Besűrítjük és a vékonyan kiolajozott tepsibe helyezett padlizsánokat megtöltjük. Tetejére sajtot szórunk.
A vegások hús nélkül is elkészíthetik,
180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.

Töltött padlizsán

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött padlizsán

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!