Hozzávalók:
1 ,5 kg sertés oldalas
1 fej hagyma
4 főtt tojás
1 csokor petrezselyem
1 tk házi vegeta de a másik is jó
2 db zsemle
1 tojás
2 evk olaj
1 kk füstös paprika fűszerkeverék
1tk só
1 tk őrölt bors
1 csipet kurkuma
1 csipet oregánó
*
Elkészítés:
A felszúrt húst bedörzsöljük a paprika fűszerrel és egy tepsibe tesszük. Kevés zsírt teszünk alá.
A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is .
A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
Hozzákeverjük a tojást, a megdinsztelt zöldségeket. A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
Sózzuk, borsozzuk,vegetával ízesítjük. Hozzáadjuk a kurkumát,oregánót.
Az így elkészített tölteléket az oldalasba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük. A végét hústűvel lezárjuk .
A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.
Tipp :Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nehéz szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.
Nálunk például hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik. Most hagymás petrezselymes tört burgonyával kínáltam.
nagyon finom ,jó étvágyat
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )