Hozzávalók:
1 kg sertés oldalas
Pác:
1 ek chili szósz
1 kk kechup
1 ek mustár
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl olaj
Töltelék:
5 fej gomba
4 db csirkemáj
1 tojás
2 zsemle
petrezselyemzöld
só, bors
*
Elkészítés:
Az oldalast felszúrjuk, vagy a hentessel felszúratjuk.
Elkészítjük a pácot és jól bedörzsöljük vele a húst, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Reggel a tölteléket összedolgozzuk és beletöltjük az oldalasba.
Megsózzuk a hús külsejét és hústűvel megtűzzük.
A römertopfot beáztatjuk kb.
45 percre majd beletesszük a töltött húst.
A maradék pácot szépen rákenjük a tetejére.
1dl vizet öntünk alá és hideg sütőbe tesszük 100-120 percre.
A hús teteje is szépen megpirul anélkül, hogy levennénk az edény fedelét.


