Töltött libanyak dinsztelt káposztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ibolya

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Töltelékhez:
Zsír, vagy olaj
4 zsemle
4 db csirkemáj
só, bors, majoránna, rozmaring, kakukkfű,
petrezselyemzöld
1 tojás
kis őrölt paprika, ez és a fűszerek, mindenkinek az ízlése szerint!
Almás dinsztelt káposztához:
1 kisebb fej lila káposzta metélve
1 fej vöröshagyma
1 nagy édes alma
1 kk köménymag
2 evőkanál cukor
1 tk só
4 ek olaj (én sült zsírral készítem)
1 dl vörösbor + ecet

*

Elkészítés:

Töltelék elkészítése: Serpenyőbe tettem sült zsírt, arra raktam a 4 vízben áztatott, kinyomkodott zsemlét, rákapartam a 4 db elkapart csirkemájat, sóztam, és ízesítettem fehér bors, majoránna, rozmaring, kakukkfű, rámetéltem egy csokor petrezselyemzöldet, majd mikor már jól átforrósodott, állandó keveréssel ráütöttem egy tojást, és egy kevés őrölt pirospaprikával hintettem meg, majd ezzel töltöttem a libanyakakat és a két csirkecombot, hústűvel megtűztem őket.
Tepsi aljába öntöttem egy kis vizet, és ebbe raktam őket, 190 fokon fólia alatt kb.
1 órát előpároltam, majd utána levéve a fóliát, addig sütöttem, míg megpirult, közben párszor megforgattam.
Káposzta elkészítése: A felkocázott hagymát a zsíron megpároljuk, közben hozzáadjuk a köménymagot, kicsit később meghintjük a cukorral, hogy karamellizálódjon.
Beletesszük a vékonyra szeletelt káposztát, megsózzuk, aláöntjük a bort, és nagyon lassú lángon, néha kevergetve puhára pároljuk.
Az almát kb.
10-15 perc párolás után tesszük bele, majd a végén ízlés szerint ecettel ízesítjük.