Töltött libanyak.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

3510

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db zsömle
liba, vagy tyuk nyak bőre.
1 fej hagyma
1 ek libazsír
3 db csirke máj
1 cikk fokhagyma
bors, só
petrezselyem zöld
1 ek ételízesító
1 db nyers tojás
2db főtt tojás
10 dlg darált hús.
tej a zsömle áztatásához.

*

Elkészítés:

Márton napkor és Húsvétkor mindig készül töltött hús.
A zsemlét tejben áztattam.
Egy fej hagymát lereszeltem, liba zsíron megpirítottam, jó sok apróra vágott petrezselyem levelet adtam hozzá.
A kinyomkodott zsemle, bors, ételízesítő(saját), kockára vágott főtt tojás, elkapart csirke máj, darált hús, zúzott fokhagyma, felvert nyers tojás került bele.
(A májat elő főztem, leszűrtem elkapartam) Ezzel a töltelékkel töltöttem meg a liba nyak bőrét Közepébe félbevágott, főtt tojást dugtam.
Vékonyabb végét spárgával elkötöttem, a vastagabbat bevarrtam.
Vízben elő főztem, jól megszurkálva hogy a levegő ki jöjjön belőle, ne durranjon szét.
Forró sütőbe, zsiradékkal locsolgatva, ropogós pirosra sütöttem.
A végén grilleztem.
Mellette csirke combok is sültek, a befűszerezett comb bőre alá került a töltelék.
Laktató étel, tejszínes burgonya püré készült mellé.
Hidegen is fogyasztható.
Frissen sült házi kenyérrel, savanyú uborkával!

Töltött libanyak.