Hozzávalók:
liba nyak bőre-vagy más baromfi nyak bőre
4 db tojás
2 db zsemle,
10dkg darált hús
3 db csirke máj
1 db hagyma
petrezselyem zöld
só, bors
kevés tej.
2cikk fokhagyma
1 ek étel ízesítő-nálam saját készítésű
2 ek liba zsír
*
Elkészítés:
A zsemlét tejben áztattam.
Egy fej hagymát lereszeltem, liba zsíron megpirítottam, jó sok apróra vágott petrezselyem levelet adtam hozzá.
A kinyomkodott zsemle, bors, ételízesítő(saját), kockára vágott főtt tojás, elkapart csirke máj, darált hús, zúzott fokhagyma, felvert nyers tojás került bele.
(A májat elő főztem, leszűrtem elkapartam) Ezzel a töltelékkel töltöttem meg a liba nyak bőrét Közepébe félbevágott, főtt tojást dugtam.
Vékonyabb végét spárgával elkötöttem, a vastagabbat bevarrtam cérnával.
Vízben elő főztem, jól megszurkálva hogy a levegő ki jöjjön belőle, ne durranjon szét.
Forró sütőbe, zsiradékkal locsolgatva, ropogós pirosra sütöttem.
A végén grilleztem.