Hozzávalók:
6O dkg liszt
2 tojás sárgája
1 kocka élesztő
1/2 csomag sütőpor
3 EK cukor
pici só
1,5 dl olaj
3 dl tej
darált dió
15 dkg olvasztott vaj
mazsola, száritott gyümölcs
barna cukor
nutella
méz
*
Elkészítés:
2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tálba beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, hozzáadjuk a cukrot, sót, olajat, tojássárgáját , a felfuttatott élesztőt és a maradék 1 dl tejet. Jól összedolgozzuk, deszkára bor9tjuk, kisodorjuk és kockákat vágunk belőle. A kockákra 1 kiskanál nutellát rakunk és betakarjuk a tészta másik felével, tehát párnácskákat készitünk. A kuglófformát kivajazzuk az olvasztott vajjal, megszórjuk cukrozott dióval és barna cukorral. Kezdhetjük rakni a párnácskákat. Lerakunk egy sort, megöntözzük olvasztott vajjal, szórunk rá mazsolát vagy száritott gyümölcsöt és újabb sor párnácskát rakunk. Addig rakjuk mig a párnácskák el nem fogynak. Az utolsó sort megöntözzük vajjal, megszórjuk cukrozott dióval.
15 percig kelni hagyjuk a formában. Ezután 18O fokon 45-5O percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk papirral hogy meg ne égjen.
Ha megsült, olvasztott mézet és csokit csurgatunk rá.

