Hozzávalók:
8 db. közepes krumpli
20 dkg. bacon szalonna
40 dkg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
3 ek. olaj,zsír,ki mit használ
50 dkg sertéshús(darált)
1 tk. kakukkfű
1 db. tojás
15 dkg reszelt sajt
kb.2 dl. tejföl (1 kis dobozos)
pár szál petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A burgonyát tegyük vízbe, jól kefélgessük meg, majd forró sós vízben főzzük kb 20-25 percig, de arra vigyázzunk, hogy ne főjön túl puhára, mert akkor szétesik.
Ekkor a sütőt kapcsoljuk be 200 fokra.
Amikor kész, kiszedjük a vízből, ha langyosra hűlt, kettévágjuk (hosszában)és a belsejét kikaparjuk.
A húst, ha nem daráltat vettünk, daráljuk le, a felkockázott szalonnát serpenyőben az olajon kezdjük sütni, majd 1-2 perc után tegyük bele a szintén kockára vágott vöröshagymát, együtt pároljuk tovább, majd a darált húst is hozzáadva, állandóan kevergetve kicsit süssük meg.
Sóval. borssal kakukkfűvel ízesítjük, majd a kivájt burgonya kikapart belsejét is hozzáadva együtt pirítjuk 1-2 percig, végül tegyük bele a tojást, a reszelt sajt 3/4-ed részét, keverjük össze, ha kell ízesítsünk utána.
Egy jénai edényt, vagy tepsit, kenjünk ki zsiradékkal, a fél burgonyacsónakokat töltsük meg a töltelékkel, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy kiskanál tejfölt, szórjunk rájuk petrezselyemzöldet, végül a maradék sajtot osszuk el a tetejükön.
Az előmelegített sütőbe tesszük, kb.25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat