Hozzávalók:
Újkrumpli
Paradicsom,paprika,hagyma,pulykasonka,turistaszalámi
tejföl
só,bors,ételizesitő,pirosarany,
kevés olaj
Uborkasalátához; uborka, viz, foghagyma,cukor és ecet
*
Elkészítés:
Az újkrumplit megmosom és félig megfözöm. Hagyom kihülni majd bevagdosom és a résekbe teszek paradicsom, paprika, hagyma, pulykasonka, turistaszalámi szeletkéket. tepsire tezsem és meglocsolom egy kevés étolajjal és picit sózóm.A sütöbe teszem és készre sütöm.
Öntetet készítek a tejfölböl. Ízesitem ételizesitövel pirosarannyal,sóval borssal és paprikával.
Uborkasalátával tálalom;uborka megtisztitva szeletelve. Ázni hagyom az ecetes foghagymás cukros salátalében. Tálasa;kicsit kinyomkodom tányérra tezsem és tejfölt teszek a közepére amire pirosoarikát szórok.