Hozzávalók:
1 kg-os cipó
1 kg füstölt csülök
1 kg savanyú káposzta
8 tojás
Egy kis darab füstölt szalonna 1 nagy fej hagyma
Tejföl
bors
*
Elkészítés:
A füstölt csülköt puhára főzzük.
A tojást keményre főzzük.
A szalonnát kockára a hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk,majd a jól átmosott savanyú káposztát rádobjuk és puhára pároljuk.
A cipó tetejét levágjuk, és a kenyér belét a cipó szélére körbe kihúzzuk. (mélyedést csinálunk a közepén)
Körbe rakjuk főtt tojással, majd egy réteg káposztát teszünk bele. Erre egy réteg csülök hús következik, majd tejföllel megkenjük. Újra káposzta, csülök, tejföl,ezt addig csináljuk míg el nem fogynak a hozzávalók.
Fontos, hogy a tetejére tejföl kerüljön.
Ha mindezzel elkészültünk a töltött kenyércipó tetejét szorosan rá tesszük, és alufóliába szorosan becsomagoljuk.Tepsibe tesszük.
Elő melegített sütőben (180 fok)20 perc alatt még jól átsütjük és kivesszük. A tepsiben hagyjuk fóliával együtt ki hűlni.