Töltött kenyércipó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Töltött kenyércipó

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg-os cipó
1 kg füstölt csülök
1 kg savanyú káposzta
8  tojás
Egy kis darab füstölt szalonna                                                   1 nagy fej hagyma
Tejföl
bors

*

Elkészítés:

A füstölt csülköt puhára főzzük.
A tojást keményre főzzük.
A szalonnát kockára a hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk,majd a jól átmosott savanyú káposztát rádobjuk és puhára pároljuk.
A cipó tetejét levágjuk, és a kenyér belét a cipó szélére körbe kihúzzuk. (mélyedést csinálunk a közepén)
Körbe rakjuk főtt tojással, majd egy réteg káposztát teszünk bele. Erre egy réteg csülök hús következik, majd tejföllel megkenjük.  Újra káposzta, csülök, tejföl,ezt addig csináljuk míg el nem fogynak a hozzávalók.
Fontos, hogy a tetejére tejföl kerüljön.
Ha mindezzel elkészültünk a töltött kenyércipó tetejét szorosan rá tesszük, és alufóliába szorosan becsomagoljuk.Tepsibe tesszük.
Elő melegített sütőben (180 fok)20 perc alatt még jól átsütjük és kivesszük. A tepsiben hagyjuk fóliával együtt ki hűlni.

Töltött kenyércipó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött kenyércipó