Tőltött kelt gombóc

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Tőltött kelt gombóc

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg Kelt tészta liszt (nagyi titka)                                            7 gr száraz élesztő  (Yes)                                                            2 evők. cukor                                                                                2.5 dl  tej                                                                                         2 evők. olaj, csipet só                                                                  Töltelék: darált mák forró cukros tejjel pépesitve                                  darált dió forró cukros tejjel pépesítve                                     szamóca dzsem (sütés álló)

*

Elkészítés:

Hozzávalókat a kenyérdagasztó 8 as fokozatán dagasztom, kelesztem (90 perc). Majd vékonyra elnyújtom és kockákra darabolom.  Ezekbe rakom a diót, mákot, lekvárt. Összegönygyölöm és  sütőpapírral kibélel tepsibe rakom, amennyire tudom vegyesen, egy mákos, egy diós, egy lekváros. Nekem csak egy sor lett (máskor kisebb tepsibe rakom) Ezt egy fél órát kelesztem, miközben előmelegítem  a sütőt. 220 fokon.   A tetejét megkenem egy egész tojással, amibe cukrot és egy pici tejet is kavartam. Beteszem és 15 percig sütöm, majd egy kis tejjel meglocsolom és visszaveszem a sütöt 160 fokra és 5 percre visszateszem (ha nagyon barna a teteje egy alufóliát ráteszek.

Tőltött kelt gombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tőltött kelt gombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!