Töltött kel baconba tekerve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Töltött kel baconba tekerve

Töltött kel baconba tekerve

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 db nagy kelkáposzta levél,
1 közepes vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
50 dkg darált hús, főtt  rizs ízlés szerint, ez ki is maradhat, 20 dkg füstölt szalonna,
só,
bors,
szerecsendió,
1 cs. bacon szalonna

*

Elkészítés:

Kelkáposzta leveleket sós vízben 1-2 percig főzzük, leszűrjük.
Ha kihűlt a nagy ereket kivágjuk belőle.
Vöröshagymát üvegesre párolunk, szalonna kisült zsírján, 1 gerezd fokhagyma, majd beletesszük a darált húst, bors, só, szerecsendió és készre pároljuk.
Én ebbe most tettem egy kis főtt rizst is.
Kiterítjük a kel leveleket, rátesszük a tölteléket és szorosan feltekerjük.
A végén baconba tekerjük, jénaiba tesszük és közepes hőn addig sütjük, amíg a szalonna megpirul rajt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött kel baconba tekerve