Hozzávalók:
Egy fej kelkáposzta
10 dkg bulgur
1 db csirkemell
15 dkg Pannónia sajt
15 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg tejföl
5 tojás
Bors
*
Elkészítés:
a kelkáposztát pár percig sós vízben főzzük, majd ha kihűlt, leveleire szedjük.
A bulgurt dupla mennyiségű vízben puhára főzzük.
A csirkemellet apró kockára vágjuk, és kevés olajon megsütjük.
A Pannónia sajtot is felkockázzuk.
Három tojást felverünk, sózzuk, majd hozzáöntjük a bulgurhoz, és összekeverjük a csirkemellel és a sajttal.
A megmaradt kelt is felaprítjuk, és hozzátesszük a húsos masszához.
Megtöltjük a kelleveleket, és kiolajozott tepsibe vagy jénaiba egymás mellé fektetjük.
A tejfölben elkeverjük a maradék két tojást, sózzuk, és beterítjük a töltelékeket.
Közepesen meleg sütőben, alsó-felső sütéssel fél óráig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal, és még 15 percig pirítjuk.