Töltött karfiol Besamel mártással leöntve (sütőben

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Töltött karfiol Besamel mártással leöntve (sütőben

Töltött karfiol Besamel mártással leöntve (sütőben

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·         1 kg körüli  karfiol
·          20 dkg  túró
·          2 dl  tejföl
·          1 csokor kapor lehet szárított is
·         20 dkg  gépsonka
·          5 dkg vaj
·         2 ek liszt
·         3 dl tej
·         10 dkg reszelt  sajt
·          1 tk  só

*

Elkészítés:

1.     A karfiolt sós vízben megfőzzük , majd leszűrjük óvatosan,ne törjön össze a rózsája , hűlni hagyjuk. Míg a karfiol hűl, a túrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.
2.    A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal.
3.    Vékonyra szelt gépsonkával  borítjuk.
4.    A tejfölös túró kétharmadát rátesszük.
5.    Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét és megint gépsonkát  rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös  túrót.
6.    A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.
7.    A vajból a liszttel besamel mártást  készítünk, felöntjük a tejjel és simára keverjük Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot és az egészet a karfiolra öntjük.
8.    Forró sütőbe téve, közepes lángon  megsütjük.20-25 perc alatt megsül .
Jó étvágyat hozzá  ,nagyon finom  ízletes különleges étel .

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött karfiol Besamel mártással leöntve (sütőben