Hozzávalók:
5 dkg ráma
3 db karalábé
15 dkg vargányagomba
10 dkg gyors rizs
1/2 csokor petrezselyemzöld
2 dl étolaj
20 dkg pulyka mell darálva
10 dkg reszelt sajt
kevés bors
ízlés szerint majoránna, pirospaprika, őrölt köménymag
*
Elkészítés:
A karalábékat megpucolom, kettévágom a közepüket kivájom és 5 percre sós vízben főzöm. Majd kiveszem a vízből egy tepsibe teszem amibe beleöntöm a maradék olajat és a vizet. A karalábékat megszórom grill fűszersóval.
Közben kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítom, ráteszem az apróra vágott gombafejeket, majd a végén mikor már majdnem puha akkor a zöldség zöldjét is ráteszem.
A rizst, a darált húst, a gombás zöldséges masszát , tojást és a fűszereket összekeverem egy fakanállal.
Majd beletöltöm a karalábékba, a tetejére tejfölt és reszelt sajtot szórok és kis ráma halmokat teszek a tetejére.
Sütőben kb.35-40 percig sütöm.
Uborkasalátával tálalom.