Töltött karalábé!!!!!

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Éva1

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Töltött karalábé!!!!!

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg darált sertéshús
8 db kissebb karalábé
1 fej hagyma
12 dkg rizs
2 db tojás
bors

6 dl tej
3 púpos ek liszt
4 dkg zsír
2 dl tejföl
1 kis csokor petezselyemzöld

*

Elkészítés:

Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
A rizst hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük.
A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.
A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen.
A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk.
A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad a töltelékből,ez előre leforázott karalábélevelekben töltjük vagy gombócokat formálunk belölük.
Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat,töltelékeket!!!! közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 6 dl tej és 6 dl víz keverékével, beleszórunk kicsi  sót és feltesszük főni.
A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
A petrezselymet felaprítjuk.
Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult (kb 50 perc alatt), szűrőlapáttal kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.
Rántás : a lisztet a zsírral világos zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük kb 3 dl hideg vízzel és berántjuk a szószt.
Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket

Töltött karalábé!!!!!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött karalábé!!!!!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!