Töltött káposzta pulykából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Töltött káposzta pulykából

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók töltelékhez:
25 dkg darált pulykacomb
1 dl rizs
1 db vöröshagyma
1 db tojás
½ dl forró víz
2.kk pirospaprika

további hozzávalók:
7-8 káposzta levél
½ kg savanyúkáposzta
1 vöröshagyma
babérlevél
bors
borsikafű
2-3 ek. olivaolaj
tejföl

*

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apróra daraboljuk, majd olajon kicsit megfonnyasztjuk.,
A rizst alaposan megmossuk és félpuhára főzzük, leszűrjük.
A hagymát, darált húst, összekeverjük a rizzsel, beletesszük a pirospaprikát, ízlés szerinti sót,  a tojást és az egész masszát alaposan összekeverjük.
A káposztalevelekbe beleteszünk annyi tölteléket, hogy be tudjuk tekerni.
A hagyma másik feléhez hozzáadunk 1-2 kk. pirosparikát, a lábas alját kibéleljük savanyú káposztával és rátesszük az elkészített töltelékeket. Beletesszük a babérlevelet, a töltelékeket lefedjük káposztával. Kevés vizet adunk hozzá és kb.50 perc alatt, lassú tűzön  készre főzzük, vagy inkább pároljuk.
A végén pici rántást készíthetünk (én nem rántottam be)
Tálalásnál tehetünk rá tejfölt.
(A káposztát felhasználás előtt célszerű megvizsgálni, ha nagyon savanyú, akkor érdemes kicsit lemosni)

Töltött káposzta pulykából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött káposzta pulykából

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!