Hozzávalók:
Hozzávalók:
1,40 dkg édes káposzta
kb 3 liter víz
2 ek só
1 ek ecet
Töltelék:
80 dkg darált hús
3ek. nagy szemű zabpehely
1 nagy ek. só
1 ek. őrölt bors
1 nagy ek. pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma kockára vágva
*
Elkészítés:
A vizet feltesszük főni az ecettel és a sóval,majd a káposzta torzsáját kivágjuk, forró vízbe tesszük,1-1 perc elteltével megforgatjuk a vízben és a megpuhult nagyobb leveleket húsvillával leszedjük,a maradékot is kivesszük egyben,amit majd laskára vágunk,ha kihűlt.
A káposztalevelekről éles késsel levágjuk a kordát .(középen futó vastag részt)
Elkészítés:
A húshoz adjuk az összes hozzávalót és jól összedolgozzuk,majd megtöltjük a káposztaleveleket.
Az egyben maradt káposztadarabot összevágjuk laskára,a felét a fazék aljára szórjuk,majd egy kis kaporszárat rakunk bele és erre jönnek a töltelékek,végül a maradék felaprított káposzta.
Annyi vízzel öntjük fel,hogy ellepje a káposztákat,feltesszük főni,kb.40 perc elég.
Én nem szoktam semmit rátenni(rántás stb.) Nagyon finom,főleg a kapor különleges finom ízt ad az ételnek,soha nem hagynám ki.
Tálaláskor adhatunk hozzá bőven tejfölt.
Jó étvágyat hozzá!