Töltött káposzta cipóban, romásan

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Töltött káposzta cipóban, romásan

Recept leírás:

Hozzávalók:

12 kis cipó
2 fej savanyú káposzta
2 kg darált hús
1 db tojás
2 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál csípős paprika
1 bögre rizs
2 fej hagyma
7 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt bors
1 kanál só
1 kanál zsír
2 kanál liszt
1 kávéskanál szárított kakukkfű

*

Elkészítés:

Ezt a töltött káposztát olyankor készítem, amikor vendégeink vannak.
Bográcsban, üstben is el lehet készíteni, de akár nagyobb fazékban is meg lehet csinálni.
Rendkívül látványos megoldás, hogy a kivájt közepű cipóban tálaljuk.
Épp ezért, kevés levet hagyok neki, amit paprikás rántással sűrítek.
Savanyú fejes káposztából készítem, amit megfelelően kimosok.
A tölteléket kikeverem, hozzáadom a cipókból kivett kenyérbelet is.
Kicsit csípősebbre készítem a tölteléket a szokásosnál.
A töltelékeket az erektől megszabadított káposztalevelekbe csomagolom, majd rétegezem az edénybe.
A megmaradt káposztát apróra vágom és azt is az edénybe teszem.
A töltelékeket, leszorítva főzöm!
Ez úgy a legegyszerűbb, hogy egy kisebb fedővel fedem le az edény tartalmát, majd arra kisebb, vízzel teli fazekat teszek.
A lassú, hosszú főzés után, laza paprikás rántással sűrítem.
Tálaláskor, a cipókba adagolom a káposztákat, így az edény is elfogyasztható.
Ízlés szerint megöntözhető tejföllel is.

Töltött káposzta cipóban, romásan

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött káposzta cipóban, romásan