Hozzávalók:
Hozzávalók: 1000 g
tetejére tejfől.
*
Elkészítés:
Elkészítés: az oldalast elkészítem pörköltnek, de teljesen nem főzöm meg. A sonka szeleteket is megfőtöm kicsit, hogy a só kimenjen belőle. Ha minden elkészült , a savanyú káposztát kiáztatom. A darált húst a tojással a rizzsel, és a fűszerekkel jól össze keverem, és gombócokat csinálok belőle.Egy lábas aljáre teszem a káposztát, ráöntöm a pörköltös oldalast, káposzta, majd a gombócok. Én nem csavarom levélbe, mert nem szeretjük.Tetejét betakarom káposztával, és ráteszem a sonka szeleteket.
Egy lábasba teszem a zsírt, és rózsíszín rántést készitek, beleteszem az őrőlt paprikát, és annyi vízet, hogy a káposztát ellepje. nem szebed keverni, csak rázogatni. Kb. 40 perc alatt kész.


