Hozzávalók:
A töltelékhez:
1 kg darálthús
aó
bors
pirospaprika
fokhagyma
1 fej vöröshagyma
30 dkg rizs
Továbbá:
1 fej savanyú káposzta
1 kg savanyú aprókáposzta
fél pár Gyulai tüzes kolbász
zsír
pirospaprika
tejföl
*
Elkészítés:
Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját.
Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk.
A lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket.
A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk, és egy magasfalú tepsi aljára halmozzuk, a füstölt kolbásszal együtt.
Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, a maradék savanyú aprókáposztával betakarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
A tetejére szórjuk a pirospaprikát is.
Rátesszük a tepsi fedelét, vagy alufóliával letakarjuk, és puhára főzzük.
Érdemes közepes hőfokot választani, kb 160 fokot, és kb másfél óra alatt készre főzzük.
Érdemes egyszer-kétszer ránézni, mert elképzelhető, hogy a vizet pótolni kell.
Szoktak rántást készíteni rá, én annélkül készítem.
Tejföllel tálaljuk.