Hozzávalók:
3 fej savanyúkáposzta (ha nincs akkor friss)
vágott káposzta
1 kg sertés darálthús
20 dkg rizs
1 fej hagyma
só, bors, nagyon kevés pirospaprika
csombor, kapor (csombor helyett lehet borsikafüvet)
füstölt karaj vagy császárszalonna
*
Elkészítés:
A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk.Amikor készen van hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk, de csak diszkréten, nem fontos, hogy piros legyen. Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
A fazék aljára hulladék leveleket tehetünk, a vágott káposztát ketté osztjuk, felét az aljára tesszük és elrendezzük a töltelékeket. A tetejére tehetjük a füstölt húst, bőven megszórjuk a tetejét csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feletöltjük vizzel, kb 2 óra alatt készre főzzük.
Ha friss káposztából készitjük azt előre megforrázzuk a leveleket másképp nem lehet a tölteléket becsomagolni mert törik
A külső leveleket töltjük a belsőket pedig amelyek kisebbek apróra vágjuk!!!