Töltött káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Töltött káposzta

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg darált sertéshús (esetleg fele marha)
15-20 dkg füstölt húsos szalonna
10 dkg rizs
8-10 db (nagyobb) savanyú káposztalevél
1 kg szálas savanyú káposzta
3 ek. napraforgó olaj vagy 5 dkg zsír
3 dkg liszt
nagy  dobozos paradicsompüré
1 közepes fej vöröshagyma
1 tojás
só, őrölt feketebors, pirospaprika ízlés szerint
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, 1 dkg  zsíron üvegesre párolt vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát, és jól elkeverjük. Lazíthatjuk a tölteléket egy tojással.
8-10 db káposztalevelet (haraszt) a vastag erektől megtisztítunk, és hússal megtöltjük úgy, hogy a tenyerünkre helyezzük a káposztalevelet, közepére egy kanál darált húst teszünk. A levél alsó felét felhajtjuk, két oldalát szorosan összecsavarjuk, és a levél felső szélét ujjunkkal benyomkodjuk. Kóstoljuk meg a káposztát, mielőtt elkezdenénk az elkészítését, ha túl savanyúnak találjuk, mossuk át hideg vízben.
Egy lábasban az olajjal és liszttel világos színű rántást készítünk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük vízzel, felforraljuk.
Egy nagyobb lábasba helyezzük a vágott (és átmosott) káposzta felét, majd a szalonnadarabokat, rápakolgatjuk sorjában a töltelékeket, végül a szálas káposztával zárjuk. Ráöntjük a paradicsomos habarást, és még annyi vizet, hogy ellepje a „rakományt”. Csendesen főzzük kb. 2 óra hosszat, amíg jól megpuhul.
Tálaláskor tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Töltött káposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Töltött káposzta