Hozzávalók:
2 kg savanyú káposzta
20 db savanyított káposta levél /vagy fejes káposzta leforrázva /
1,20 dkg darált sertéshús
20 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg rizs
2 db tojás
5 fej vöröshagyma
1 ek őrölt fekete bors
3 ek.pirospaprika
só
4-5 db babérlevél
*
Elkészítés:
Előkészítés: A rizsből a szokásos módon párolt rizs főzünk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A káposztalevél vastag ereit kivágjuk. A káposztát ha nagyon savanyú átmossuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, ráteszünk három fej apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés vízzel felöntjük. Beledobjuk a babérlevelet. A darált húst összedolgozzuk a kihűlt rizzsel, sóval, borssal, pirospaprikával, két fej apróra vágott hagymával és a két egész tojással. Betöltjük a leveleket és rétegezve rátesszük a tölteléket, káposztát úgy, hogy a tetejére apró káposzta kerüljön. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kis lángon másfél-két órát főzzük.
Friss kenyérrel és tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


